تین کلاینت

تین کلاینت

تین کلاینت

تین کلاینت

  • ۰
  • ۰

در این مقاله قصد داریم تا با مفهوم تفاوت پروکسی با وی پی ان آشنا شویم. به همین منظور بگذارید قبل از بحث اصلی با یک مثال ذهنیت نزدیک تری به داستان ایجاد کنم. فرض کنید دو کامپیوتر از طریق سرور پروکسی به یکدیگر متصل شده اند. رایانه اول به سرور پروکسی می گوید: از رایانه دوم ساعت را بپرسید.

ارتباط بین دو کامپیوتر از طریق رایانه سوم متصل می شود که به عنوان یک سرور پروکسی عمل می کند. آن شخص نمیداند که اطلاعات به سمت کسی می رود. به همین دلیل است که می توان از پروکسی ها برای حفظ حریم خصوصی استفاده کرد.

در شبکه های کامپیوتری ، سرور پروکسی یک برنامه در سرور است که به عنوان واسطه بین درخواست کننده منبع و سرور ارائه کننده آن منبع عمل می کند.

به جای اتصال مستقیم به سروری که می تواند منابع درخواستی را ارائه دهد ، مانند یک فایل یا صفحه وب ، سرویس گیرنده، درخواست را به سرور پروکسی هدایت می کند تا آن درخواست را ارزیابی کرده و تراکنش های مورد نیاز شبکه را انجام می دهد. به این ترتیب به عنوان روشی برای ساده سازی یا کنترل پیچیدگی درخواست های مازاد مانند تعادل بار ، حریم خصوصی یا امنیت عمل می کند. پروکسی ها برای افزودن ساختار و محصورسازی به سیستم های توزیع شده ابداع شدند.

VPN چیست؟

VPN یا شبکه امن (خصوصی) مجازی در وهله اول همه ما را به یاد سرویس دهنده‌های گذر از فیلترینگ یا تحریم شکن‌ها می اندازد، اما محبث بسیار بزرگ‌تر و کار آمدتری در پشت این سیستم هست. ابتدا بیاید کمی با مدل کار کردن این سیستم آشنا شویم. سرویس وی پی ان به این صورت کار می‌کند که با متصل شدن به سرور وی پی ان تمام یا قسمتی از ترافیک شما از سرور وی پی ان عبور کرده و دسترسی به شبکه ها موجود در سمت سرور را برای شما بازمی‌کند. 

ابتدا کلاینت به سمت سرور وی پی ان رفته و درخواست های اینترنت خود را به وی پی ان سرور می‌دهد. سپس وی پی ان سرور درخواست دریافت شده را به سمت اینترنت فرستاده و جواب را به کلاینت برمی‌گرداند. این مدل ساده عملکرد کلی وی پی ان را نشان میدهد سرویس های گذر از تحریم نیز همین‌گونه کار می‌کنند.

پراکسی چیست؟

پراکسی نیز از مکانزیمی شبیه به وی پی ان استفاده میکند، و به صورت کلی ترافیک شما را از سمت سرورهای پراکسی عبور می‌دهند.

تفاوت پروکسی با وی پی ان در چیست؟

تفاوت های عمده این دو سرویس در نحوه رمزنگاری ترافیک از کلاینت به سمت سرور، نوع پروتکل های ارتباطی و مدل عبور ترافیک در این پروتکل های می‌باشد. که در وی پی ان به این صورت است که تمامی ترافیک ارسال شده به سمت وی پی ان سرور از رمزنگاری سراسری بهره می‌برد اما در پراکسی احتمال نشت اطلاعات هست. در پراکسی امکان استفاده از پراکسی برای سرویس خاص می‌باشد. اما در وی پی ان ترافیک به صورت سیستم به صورت کامل به سمت وی پی ان ارسال می‌شود. توجه نمایید که امکان تغییر روتینگ نیز وجود دارد که بحت تخصصی تری است.

در هر سازمان وی پی ان چه استفاده ای دارد؟

سوال اصلی اینجاست که وی پی ان در زیر ساخت فناوری هر سازمانی نیاز است. چرا که در مواقع دور بودن از محل فیزیکی ساختار بتوان به صورت کامل دسترسی به زیرساخت داشت. علاوه بر این شما می‌توانید به صورت کاملا رمزنگاری شده ارتباطات بین شعب و ساختارهای جدا از هم را به صورت یکپارچه به یکدیگر متصل نمایید.

نتیجه گیری

اغلب مردم درک مبهمی از تفاوت پروکسی با وی پی ان و هدف پروکسی سرور دارند. اکثر افراد تصور میکنند که احتمالا از سرورهای پروکسی صرفا برای رفع انسداد محتوای Netflix از کشورهای دیگر یا امنیت بیشتر در یک شبکه WIFI باز استفاده می‌شود. با این حال، واقعیت این است که سرورهای پروکسی کارهای بیشتری انجام می‌دهند و حتی برای بعضی مشاغل حیاتی هستند. سرورهای پروکسی یک مکانیسم واسطه نسبتا ساده بین رایانه ای با آدرس IP خصوصی و سرور دیگری در اینترنت هستند. سرور پروکسی آدرس IP مخصوص خود را دارد. در حالی که ظاهرا یک تغییر ناچیز است. آدرس IP پروکسی می‌تواند برای تعدادی از عملکردهای مهم تجاری، از امنیت گرفته تا تجربه مشتری استفاده شود.

 

نظرات (۱)

دوست عزیز سلام

برای کمتر از یک دقیقه وقتت رو به من بده و این متن رو بخون

آیا می دونستی وب سایت لینک پین، بستری هست برای تولید محتوا؟ یعنی چی؟ یعنی میتونی برای انتشار مطلب از

www.linkpin.ir بهره ببری.

حالا چحوری میشه ازش استفاده کرد؟ ها، برای استفاده از لینک پین ابتدا باید ثبت نام کنی، بعدش شروع کنی به افزودن مطلب

D:

https://www.linkpin.ir
منتظر حضورتان گرمت هستیم.

با تشکر
لینک پین

 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی